Uvod
Orodja
Tabela
Povezave
Novice


Spletni pretvornik

Kot verjetno že veste, bomo letos spremenili skoraj vse telefonske številke. Več podatkov o razlogu za to, načrtovanih spremembah in rokih najdete na straneh Telekoma Slovenije, tu pa smo vam skušali zbrati nekaj koristnih povezav in pomožnih programov. Upamo, da boste z vsebino zadovoljni, seveda pa z veseljem sprejemamo tudi predloge in kritike.

Uradna podpora

Telekom Slovenije je poskrbel za nekaj virov informacij o spremenjenih telefonskih številkah:

  • Splošni podatki o spremembah številčenja so na voljo na brezplačni telefonski številki 080 80 80, kjer bodo na vaša vprašanja odgovarjali operaterji.
  • Nekaj splošnih podatkov, predvsem pa navodila za uporabo informacijskih odzivnikov, vam bo posredoval samodejni odzivnik na telefonski številki 086 98 98.
  • Novo telefonsko številko vam posreduje brezplačni odzivnik na številki 086. Vtipkati morate '086', nato pa še obstoječo telefonsko številko in posneti glas vam bo sporočil novo telefonsko številko. Če hočete na primer izvedeti, v kaj se bo spremenila številka (061) 133 41 11, pokličite 086 061 133 41 11 in izvedeli boste novo številko (01) 433 41 11. Če kličete iz ljubljanske omrežne skupine, lahko izpustite omrežno številko in zavrtite le 086 133 41 11.
  • Enako storitev nudi tudi spletni telefonski imenik.
  • Elektronski telefonski imenik TIS Pomlad 2000 vsebuje nove in stare telefonske številke, zna pa tudi spremeniti staro številko v novo. Telefonski imenik 2001 tega ne zna več.

Pomanjkljivo?

...se boste vprašali. Vsekakor. Če morate spremeniti veliko telefonskih številk, ste prepuščeni lastni iznajdljivosti. Telekom ni objavil ne pravil preštevilčenja ne programa, ki bi naenkrat spremenil večjo količino telefonskih številk.

Tudi če želite spremeniti le eno ali dve številki, vam jo lahko Telekomov spletni strežnik pošteno zagode. Nekatere številke - na primer vse iz skupine (069) 53 4xx - pretvori napačno.

Na srečo še živimo prijazni ljudje, ki vam bomo pomagali z orodji in nasveti. Nekaj pripomočkov smo že izdelali, še več pa jih lahko pričakujete v naslednjih dneh.

Oglejte si tudi pravila, ki skoraj popolnoma natančno opisujejo vse spremembe telefonskih številk.

Strokovnjaki

Če se ne želite spopadati s podatkovnimi skladišči in pravili spreminjanja številk in vam naša orodja ne zadoščajo, se obrnite na strokovnjake - telefonske@rompompom.com ali 041 288 001.


Uvod / Orodja / Pravila / Povezave / Novice
Spletni pretvornik

17. slon

Strani vzdržuje Primož Gabrijelčič
Pripombe sporočite na telefon@17slon.com
Zadnja posodobitev 13. november 2000